Riyad Mahrez (l) viert zijn eerste goal met Nabil Bentaleb (r)

Mahrez voorkomt nederlaag Algerije

Riyad Mahrez heeft Algerije bij het openingsduel in groep B van de Afrika Cup behoed voor een nederlaag tegen Zimbabwe. De Afrikaans Voetballer van het Jaar maakte in Franceville acht minuten voor tijd de 2-2. Senegal won het tweede duel in de poule met 2-0 van Tunesië.

Algerije geldt als een van de titelfavorieten, terwijl Zimbabwe volgens de bookmakers kansloos is voor de eindzege. Dat verschil was in Franceville niet te zien. De Zimbabwanen speelden uitstekend en waren met een schitterende volley van Khama Billiat op de paal dicht bij de 1-0.

Kansen en goals

De openingsgoal viel kort daarna aan de andere kant na een prachtig bekeken schot van Mahrez, via de binnenkant van de paal. Zimbabwe was niet van slag en kwam nog voor rust op 2-1 via een schot van Kuda Mahachi en een penalty van Nyasha Mushekwi.

Zimbabwe viert de tweede goal uitbundig

In de enerverende slotfase miste Billiat een grote kans, kopte de Algerijn Rami Bensebaini op de lat, voorkwam de lat ook een eigen doelpunt van de Zimbabwaan Elisha Muroiwa en miste ook Cuthbert Malajila een dot van een kans op de 3-1. In de daaropvolgende counter maakte de Algerijnse ster Mahrez de 2-2.

Lichtmasten

Islam Slimani had Algerije daarna zelfs nog de zege kunnen bezorgen, maar zijn kopbal miste het doel. Vertwijfeld wees hij daarna naar de lichtmasten, die hem naar eigen zeggen het zicht hadden ontnomen.

Kara Mbodji (m) viert zijn goal met Idrissa Gueye (l) en Sadio Mané (r)

Na drie remises boekte Senegal tegen Tunesië (2-0) de eerste zege op de Afrika Cup van 2017. Aanvaller Sadio Mané opende in Franceville in de tiende minuut vanaf de strafschopstip de score en na een half uur maakte verdediger Kara Mbodji er 2-0 van.

Tunesië liet daarna verscheidene kansen liggen, vooral in de tweede helft. Zo hielp Youssef Msekni twee enorme kansen om zeep. Senegal sleepte de zege over de streep en gaat na één duel aan de leiding in groep B.