James Milner benut voor Liverpool een strafschap tegen Manchester United

Manchester United knokt zich naast Liverpool

Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United in de topper tegen Liverpool behoed voor een nederlaag. De Zweedse vedette bracht United in de slotfase met een rake kopbal naast Liverpool. De bezoekers waren in de eerste helft op voorsprong gekomen door James Milner, die een strafschop na hands van Paul Pogba feilloos inschoot.

Beide ploegen schoten weinig op met het gelijkspel. Liverpool heeft net als Tottenham Hotspur zeven punten minder dan koploper Chelsea. Manchester United blijft zesde op twaalf punten van Chelsea, dat zaterdag al won bij Leicester City (0-3).

De aartsrivalen hielden elkaar op Old Trafford redelijk in evenwicht. Manchester kreeg wel wat kansen, maar doelman Simon Mignolet verkeerde in grootse vorm bij Liverpool dat zelf profiteerde van het foutje van Pogba in de 27ste minuut.

José Mourinho besloot United, waar Daley Blind op de bank bleef, na rust wat offensieve impulsen te geven door Wayne Rooney in te brengen.

De vedette was indirect betrokken bij de gelijkmaker. Zijn voorzet in de 84ste minuut werd door invaller Marouane Fellaini tegen de paal gekopt. De daaropvolgende voorzet werd door Ibrahimovic wel afgerond. Het was de veertiende competitietreffer voor de Zweed. Daarvoor had Georginio Wijnaldum Liverpool nog op 0-2 kunnen brengen, maar zijn kopbal vloog over.