Kevin Strootman feliciteert Radja Nainggolan, die met zijn treffer AS Roma drie punten bezorgt tegen Udinese

Achtervolgers Juventus maken geen fout

AS Roma, Napoli en Lazio hebben in de achtervolging op koploper Juventus geen fout gemaakt. De nummers twee tot en met vier in de Serie A wonnen zondag hun wedstrijd. Juventus speelt zondagavond nog uit bij Fiorentina.

Nummer twee AS Roma boekte een benauwde zege bij Udinese. De Belg Radja Nainggolan scoorde na twaalf minuten en dat bleek later voldoende voor de overwinning.

AS Roma, met Kevin Strootman als regisseur op het middenveld, maakte het zichzelf moeilijk. Aanvaller Edin Dzeko kon de voorsprong kort na de 1-0 verdubbelen, maar miste een strafschop. Door de minieme zege kwam AS Roma op een punt van Juventus, dat echter wel twee duels minder heeft gespeeld.

Ruime zege Napoli

Napoli had een helft last van hekkensluiter Pescara, maar liep in de tweede helft uit naar 3-0. Voormalig PSV'er Dries Mertens nam de laatste treffer van de nummer drie voor zijn rekening. In blessuretijd tekende Gianluca Caprari uit een strafschop voor de eindstand van 3-1. Napoli heeft vier punten minder dan Juventus.

Lazio Roma had het moeilijk tegen nummer zeven Atalanta Bergamo, dat in de eerste helft in Rome verrassend een voorsprong nam door Andrea Petagna. Op slag van rust zorgde Sergej Milinkovic-Savic voor de gelijkmaker. Ciro Immobile bezorgde de thuisclub, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd in de defensie speelde, in de tweede helft de zege door van elf meter raak te schieten. Bij Lazio zaten Ricardo Kishna en Wesley Hoedt het hele duel op de bank.