Ajax-invaller Justin Kluivert betreedt het veld in Zwolle
NOS VoetbalAangepast

Kluivert: een-op-een vaardiger dan mijn vader

Het geluk spatte van het gezicht van Justin Kluivert. De 17-jarige zoon van oud-Ajacied en oud-international Patrick Kluivert had eerder op de middag zijn officiële debuut in Ajax 1 gemaakt. "Ik ben heel blij natuurlijk. En dat het zo snel in de wedstrijd mocht gebeuren, is nog mooier."

Nog voor de eerste helft van het competitieduel met PEC Zwolle voltooid was, had trainer Peter Bosz genoeg gezien. Het liep niet bij Amin Younes en dus riep hij de jonge Kluivert, ook een buitenspeler, bij zich. Even ging Kluiverts hart een beetje sneller kloppen, maar lang duurde dat niet. "Dat valt altijd reuze mee bij mij. Als ik één stap in het veld zet, is het gelijk weg."

Kluivert: heel blij dat ik er al zo snel in kwam

Dat de zenuwen rap verdwenen waren, bleek onmiddellijk. Kluivert vroeg om de bal, maakte acties en was ook verantwoordelijk voor de steekpass waarmee Anwar El Ghazi in scoringspositie werd gebracht, ware het niet dat de aanvaller aan zijn shirt getrokken werd. De strafschop die volgde, werd benut door Lasse Schöne en brak meteen de ban voor de Amsterdammers.

Als het aan de debutant had gelegen, was hij zelf achter de bal gaan staan. De schroom won het uiteindelijk toch van zijn lef. "Ik vroeg aan Anwar of ik de bal mocht nemen. Maar die vertelde dat ik bij Schöne moest zijn. Aan hem durfde ik het nog niet te vragen..."

Appje pa Kluivert

Was zijn vader een balvaste spits die het doel makkelijk wist te vinden, Kluivert junior is een typische buitenspeler, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. "Ik ben ook kleiner dan hij. En een-op-een vaardiger, denk ik."

Patrick Kluivert, tegenwoordig technisch directeur van Paris Saint-Germain, was er niet bij in Zwolle, maar had zich via een appje wel laten horen: "Je officiële debuut, schat. Hoe lekker voelt dat? Zalig toch? Vanaf nu gaat het echt beginnen."

Justin, die één jaar jonger is dan zijn vader destijds bij diens debuut, geniet er zichtbaar van. "Mooi om dat te lezen. Hij heeft het allemaal meegemaakt. Als het aan mij ligt, ga ik het ook allemaal meemaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl