NOS SportAangepast

Kristoffersen snelste op WB-slalom in Wengen

Kristofffersen blijft Hirscher net voor

De wereldbekerslalom voor de mannen in Wengen is gewonnen door Henrik Kristoffersen. De Noor bleef in Zwitserland Marcel Hirscher 0,15 seconde voor en hoeft de eerste plaats in het slalomklassement nu niet meer met de Oostenrijker te delen.

Kristoffersen, die vorig seizoen de wereldbeker op dit ski-onderdeel veroverde, legde de basis voor zijn veertiende WB-zege in de eerste omloop. Hij bleef met 52,51 als enige onder de 53 seconden en zette daarmee bijvoorbeeld concurrent Hirscher al meteen op 0,56 achterstand.

Henrik Kristoffersen, de slalomwinnaar in Wengen

IJzersterk eindschot

Hirscher was op zijn beurt in de tweede afdaling de snelste en leek na de voorlaatste tijdmeting van Kristoffersen de tweestrijd zelfs toch nog in zijn voordeel te gaan beslissen. De Noor bleek evenwel over een ijzersterk eindschot te beschikken en werkte de opgelopen achterstand alsnog weg.

Ook de Duitser Felix Neureuther leverde een betere tweede run af dan Kristoffersen, maar zijn achterstand was al te groot om nog verder te kunnen komen dan de derde plaats in de eindrangschikking.

De zaterdag afgelaste afdaling in Wengen wordt later in het seizoen ingehaald. De locatie zal dan echter niet het Zwitserse skioord zijn, maar Garmisch-Partenkirchen in Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl