NOS SportAangepast

Outsider Scheyer wint uitgestelde afdaling Altenmarkt

Verrassende winnares bij afdaling Altenmarkt

Christine Scheyer heeft verrassend de wereldbekerafdaling in het Oostenrijkse Altenmarkt-Zauchensee op haar naam gebracht. Ze was in eigen land met 1.21,15 ruimschoots sneller dan Tina Weirather uit Liechtenstein (1.21,54) en de Amerikaanse Jacqueline Wiles (1.21,69).

Het was voor de 22-jarige Scheyer haar eerste wereldbekeroverwinning. Tot nu toe was ze nooit verder gekomen dan de negende plek op de afdaling, vorige maand in Val d'Isere. Ook Wiles stond niet eerder op het podium.

Rentree Vonn

De afdaling in Altenmarkt stond eigenlijk voor zaterdag al op het programma, maar moest toen worden afgelast wegens hevige sneeuwval.

En dus moest ook Lindsey Vonn haar rentree na elf maanden blessureleed met één dag uitstellen. De 32-jarige vedette bleek het skiën nog geenszins te zijn verleerd en gleed technisch goed verzorgd, maar grote risico's nog vermijdend in de uiteindelijk dertiende tijd naar beneden.

Christine Scheyer reageert uitgelaten na haar finish

Ze bleef 1,54 seconde achter op Scheyer, die pas als 25ste op de startlijst stond, maar vol gas naar de finish was gesuisd en zichzelf tot haar grote blijdschap op plaats één in de rangschikking terugvond. Ook de meteen na de Oostenrijkse gestarte Wiles zorgde voor een surprise door het podium te halen.

Einde zegereeks Stuhec

Dat bleef buiten bereik voor Ikla Stuhec, die haar zegereeks afgebroken zag worden. De Sloveense, winnares van drie afdalingen op rij, noteerde op 0,58 van Scheyer de vijfde tijd.

Ze behield wel de leiding in het wereldbekerklassement op de afdaling met 345 punten. De Zwitserse Lara Gut, die vierde werd in Altenmarkt, volgt op de tweede plaats met 180 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl