Amin Younes viert zijn treffer tegen RB Leipzig
NOS VoetbalAangepast

Ajacied Younes belooft tien goals dit seizoen

Het wilde de eerste seizoenshelft niet echt vlotten met Amin Younes. De buitenspeler van Ajax pikte vorig seizoen acht doelpunten mee, maar staat nu nog droog. De winterstop heeft echter voor nieuw elan gezorgd: de Duitser was goed voor een hattrick in het oefenduel met RB Leipzig en belooft tien doelpunten in de tweede seizoenshelft.

Het gebrekkige rendement van Younes voor de winterstop kwam ook aan bod in een gesprek met trainer Peter Bosz tijdens het afgelopen trainingskamp in Portugal. Want nul doelpunten, dat is een beetje weinig voor een buitenspeler van Ajax.

Zijn ding

"Uiteraard kwam zijn rendement aan bod", stelt Bosz. "Ik had het gevoel dat hij te geforceerd op zoek was naar doelpunten en assists. Terwijl het gewoon een goede speler is die zijn ding moet doen. Dan komt het vanzelf wel."

Het feit dat Ajax voorzichtig denkt aan versterking op de vleugels, hoeft Younes zich volgens Bosz niet aan te trekken. "Ik kijk naar wat er eventueel nodig is voor de selectie. Dat heeft niets met Amin persoonlijk te maken."

Bosz: Younes moet gewoon doen wat hij moet doen

Tijdens een oefenduel in Portugal met RB Leipzig was de 23-jarige Duitser ineens goed op dreef. Het werd een Amin Younes-show tegen de nummer twee van de Bundesliga: de Duitser produceerde tegen zijn landgenoten een hattrick en had daarmee een groot aandeel in de 5-1 overwinning van Ajax.

Younes erkent dat hij voor de winterstop wel een beetje onrustig werd door zijn doelpuntendroogte. Maar het duel met Leipzig heeft hem goed gedaan. "Het is belangrijk dat ik net als tegen Leipzig met volle overtuiging de kansen benut en doelpunten maak."

"Als we zo voetballen als tegen Leipzig, denk ik dat we kampioen worden", klinkt het zelfverzekerd. En hoeveel goals gaat Younes nog maken? De bescheiden Duitser durft aanvankelijk niets te beloven, maar na enig aandringen gaat hij toch akkoord met het aantal van tien goals. "Laat maar zo staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl