NOS VoetbalAangepast

Peterson: kon m'n emoties niet bedwingen

Peterson: kon m'n emoties niet bedwingen

Na een lange periode met tegenslagen was FC Utrecht-aanvaller Kristoffer Peterson zaterdagavond de grote held voor zijn ploeg. De 22-jarige Zweed zorgde in de slotfase in het duel met Sparta Rotterdam voor de 1-2 en hielp zijn ploeg zo aan drie punten.

Vorig jaar werd Peterson na de winterstop verhuurd aan Roda JC en ook dit seizoen kwam hij niet voor in de plannen van hoofdtrainer Erik ten Hag. De Zweed maakte zijn uren bij Jong FC Utrecht en wachtte geduldig op zijn kans.

Dat hij die greep tegen Sparta maakte veel bij hem los. Na zijn doelpunt en na de wedstrijd pinkte hij dan ook een traantje weg.

"Ik had bedacht dat als ik zou scoren, ik naar mijn ploeggenoten op de bank zou rennen. Ik heb veel met ze meegemaakt de laatste maanden en ik heb een hechte band met ze opgebouwd. Maar toen ik scoorde, kon ik mijn emoties niet bedwingen en liep ik meteen naar de fans."

Kristoffer Peterson

Onzekere toekomst

"Ik snap dat de meeste mensen mij een beetje vergeten zijn, maar wat voor mij het belangrijkste is, is dat de Utrecht-fans mij niet vergeten zijn. Ze zongen mijn naam in de tweede helft en dat betekent veel voor mij."

De toekomst van Peterson is op dit moment nog onzeker. De Zweed zou liever zijn heil ergens anders zoeken nu de transferperiode nog open is.

"Natuurlijk dacht ik aan vertrekken. Ik heb een paar maanden geleden al gezegd dat als je 22 jaar oud bent, en sinds augustus maar drie minuten hebt gespeeld, je verder moet gaan kijken. Ik moet vaker aan spelen toe komen, of dat nu bij Utrecht is of ergens anders. Daar verandert een doelpunt waarschijnlijk weinig aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl