Bij PSV zijn ze blij met de terugkeer van Marco van Ginkel, die na zijn goal tegen Excelsior in de armen valt van Jetro Willems
NOS VoetbalAangepast

Met Van Ginkel heeft PSV weer bravoure: ze zijn nog niet van ons af

"Wij hebben de achtervolging op Feyenoord en Ajax ingezet", zo klonk het vol bravoure uit de monden van diverse PSV'ers na de 2-0 zege op Excelsior. Hoewel ook tegen de Rotterdammers de nodige kansen verprutst werden, willen Phillip Cocu en zijn ploeg uitstralen dat er bij PSV niets over is van de twijfels uit de eerste seizoenshelft.

Dat hadden zij daarvoor ook al op het veld duidelijk gemaakt. PSV speelde ondanks de winterse omstandigheden een goede partij tegen Excelsior, met Marco van Ginkel als de opvallendste speler.

'Lekker binnenkomen'

De middenvelder wordt net als vorig seizoen een half jaar gehuurd van Chelsea en pakte zijn rol als diepgaande en scorende middenvelder direct weer op door de openingstreffer te maken.

"Ja, dat is lekker binnenkomen zo", lacht Van Ginkel. "Natuurlijk wil ik belangrijk zijn voor het team, dus dit is fijn. Misschien wel meer voor de buitenwacht dan voor mezelf, want ik voel die druk niet zo."

Van Ginkel heeft dus wel meegekregen dat hij gehaald is om het doelpuntenprobleem van PSV op te lossen, zoals hij een jaar geleden met zijn spel en goals ook al een aanzienlijk aandeel had in de landstitel van de Eindhovenaren.

Van Ginkel: lekker dat ik meteen belangrijk ben voor PSV

Om daar een nieuw kampioenschap aan toe te kunnen voegen, zal PSV de achterstand op Feyenoord en Ajax moeten goedmaken. En de eerste stap is gezet, meent Van Ginkel. "Wij moeten alle wedstrijden winnen en daar zijn we tegen Excelsior mee begonnen. Feyenoord en Ajax zijn dus nog niet klaar met ons."

'Mooie achtervolging en een mooi einde'

Ook Davy Pröpper, de maker van de tweede goal tegen Excelsior, is ervan overtuigd dat PSV de inhaalrace richting de schaal heeft ingezet. "Ik hoop dat de ploegen bovenaan nu toch ook rekening met ons houden."

"Niet omdat we met 2-0 van Excelsior hebben gewonnen, maar wel omdat zij tijdens dat duel gezien hebben dat dit een ander PSV is dan voor de winterstop. Wij hopen op een mooie achtervolging en een mooi einde."

Pröpper: wij hopen op een mooie achtervolging

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl