Francesco Friedrich (l) en Martin Grothkopp vieren het met bloemen
NOS SportAangepast

Tweede EK-goud voor Duitse bobsleeër Friedrich

Bobsleeër Francesco Friedrich is voor eigen publiek in Winterberg voor de tweede keer Europees kampioen geworden in de tweemansbob. De 26-jarige Duitser, die in 2015 zegevierde met Martin Grothkopp als remmer, won nu met Thorsten Margis.

Friedrich en de 27-jarige Margis veroverden in 2015 en 2016 samen al de wereldtitel. In Winterberg, waar het hevig sneeuwde, was het duo over twee runs 0,71 sneller dan Johannes Lochner en Joshua Blum, eveneens uit Duitsland. De Let Oskars Kibermanis (in 2015 goed voor zilver) pakte met Matiss Miknis de bronzen medaille.

Friedrich en Margis verschenen dit seizoen in drie van de vier WB-wedstrijden aan de start en wonnen ze alle drie.

Martins Dukurs is blij met zijn titel in Winterberg

Dukurs pakt skeletontitel

Eerder op de dag won Martins Dukurs in Winterberg de Europese titel bij de skeletonners. In de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen hield de Let in twee runs zijn drie jaar oudere broer Tomass 0,62 achter zich.

Viervoudig wereldkampioen Dukurs vierde in Winterberg pas zijn eerste zege van het WB-seizoen. Aleksandr Tretjakov, die in 2014 bij de Olympische Winterspelen in Sotsji Dukurs naar het zilver verwees, eindigde op 0,05 van Tomass Dukurs als derde.

Tretjakov werd onlangs geschorst omdat hij genoemd was in het omvangrijke Russische dopingschandaal. Maar vanwege gebrek aan bewijs werd de olympisch kampioen vrijgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl