NOS SchaatsenAangepast

Mannen simpel, vrouwen moeizaam naar finale aflossing

Harde val Schulting op aflossing

De Nederlandse vrouwen en de mannen hebben zich op de EK shorttrack in Turijn geplaatst voor de finale op de aflossing. Bij de vrouwen ging dat moeizaam, bij de mannen eenvoudig.

De halve finale van de aflossingsploeg van de vrouwen verliep dramatisch voor Suzanne Schulting, die toch al een teleurstellend toernooi kent. Eén ronde voor het einde ging Schulting in leidende positie onderuit. Ze knalde hard tegen de boarding en verliet het ijs in tranen.

Zorgen om Schulting

Schulting is met haar arm in een mitella voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor een röntgenfoto. Daar bleek dat ze niets gebroken heeft. Met pijnstillers zal ze zondag aan de start verschijnen.

Maar door een diskwalificatie van Rusland eindigden Schulting, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven toch nog als tweede. Ook Italië, Hongarije en Tsjechië kwalificeerden zich voor de finale van de 3.000 meter aflossing, die zondag wordt verreden.

Mannen soeverein

De aflossingsploeg van de mannen hoefde zich niet bovenmatig in te spannen voor een finaleplaats. Sjinkie Knegt, Dylan Hoogerwerf, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat eindigden achter Hongarije als tweede in hun halve finale.

Ook Rusland en Italië plaatsten zich op de aflossing voor de eindstrijd, die zondag wordt verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl