Elise Mertens in Hobart
NOS SportAangepast

Qualifier Mertens verrast met titelwinst Hobart, Sock beste in Auckland

De Belgisch tennisster Elise Mertens heeft haar eerste WTA-titel veroverd. In Hobart klopte de qualifier in de finale Monica Niculescu uit Roemenië met duidelijke cijfers: 6-3, 6-1. De 21-jarige nummer 127 van de wereld krijgt met de titel een beloning voor haar keuze om de kwalificaties voor de Australian Open te laten schieten.

Als ze daaraan mee had willen doen, dan had Mertens zich halverwege het toernooi op Tasmanië terug moeten trekken. De Belgische bleef dus in Hobart en versloeg onder anderen de als eerste geplaatste Kiki Bertens.

Tegen Niculescu verloor ze de eerste twee games in de partij, maar daarna liep ze eenvoudig naar de zege.

Jack Sock gaat met een goed gevoel naar de Australian Open

Sock revancheert zich in Auckland

Jack Sock zal met vertrouwen naar de Australian Open afreizen. De 24-jarige Amerikaan veroverde in Auckland ten koste van de Portugees João Sousa zijn tweede ATP-titel: 6-3, 5-7, 6-3. Het was het tweede jaar op rij dat Sock de finale in Nieuw-Zeeland haalde.

Vorig jaar moest hij tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut in de tweede set opgeven wegens ziekte. Dat was de vierde ATP-finale die hij niet wist te winnen, nadat hij in 2015 in Houston zijn enige toernooi tot nu toe had gewonnen.

Het leek er even op dat Sock weer zou verliezen. Sousa stond in de derde set een break en 40-15 voor, maar Sock vocht zich terug en won alsnog de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl