Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: Jones eerste keeper, Vermeer nog lang niet klaar

"Regen, sneeuw, wat dan ook. We zullen er klaar voor zijn." Het zijn woorden van een trainer die bovenaan staat met zijn ploeg. Zelfverzekerd stond Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag de pers te woord op de dag dat de eredivisie hervat wordt. Feyenoord verdedigt daarin een voorsprong van vijf punten op naaste belager Ajax.

"Favoriet ben je door het spel, dat je laat zien. Dat moeten we tot het einde van het seizoen volhouden. Maar we hebben de laatste jaren gezien dat er nog veel kan gebeuren. Zelfs op de laatste dag."

Van Bronckhorst wordt niet nerveus van Ajax en PSV

Zondag begint Feyenoord aan de lange weg die moet leiden naar het kampioenschap. Van Bronckhorst moet improviseren tegen Roda JC. Wie wordt de vervanger van Karim El Ahmadi, die met Marokko actief is op de Afrika Cup?

In het oefenduel met Mainz liet Van Bronckhorst Jens Toornstra op zijn positie spelen, maar de trainer laat zich niet in de kaarten kijken. "Dat weet ik nog niet. Morgen hebben we nog een tactische training, daarna neem ik mijn beslissing."

Vermeer op weg terug

Over een aantal weken zal Van Bronckhorst voor een andere, lastige keuze gesteld worden: die voor zijn doelman. Eerste keeper Kenneth Vermeer, die sinds juli langs de kant stond met een gescheurde achillespees, keerde vorige week in het Spaanse Marbella terug op het trainingsveld.

Van Bronckhorst: Vermeer heeft nog een paar weken nodig

"Deze week staat Vermeer bij de partijspelletjes weer op het doel, als dat goed gaat zal hij wedstrijdritme opdoen bij de beloften", vertelde Van Bronckhorst. "Een datum voor zijn terugkeer heb ik niet."

De prestaties van zijn vervanger Brad Jones zijn dusdanig, dat een onmiddellijke terugkeer onder de lat niet vanzelfsprekend is. De club liet derde doelman Warner Hahn zelfs vertrekken naar Excelsior.

De ogen van Van Bronckhorst stralen bij het vooruitzicht: "Ik ben in de eerste plaats blij voor Kenneth zelf. Hij heeft een moeilijke periode gehad met zijn blessure. Hij maakt nu zijn laatste stapjes en zal over een aantal weken de concurrentie aangaan."

Kenneth Vermeer terug op het trainingsveld bij Feyenoord

Vervelende wedstrijd

Behalve de onheilspellende weersomstandigheden wacht Feyenoord in Kerkrade een duel op kunstgras tegen een tegenstander, die defensief de zaken op orde heeft. "Ik hoop dat het geen vervelende wedstrijd wordt", aldus Van Bronckhorst. "Maar ik heb veel vertrouwen in deze selectie. Speler 1 tot en met 29 hebben een doel: kampioen worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl