NOS Nieuws

Schippers: ziekenhuizen kunnen gevolgen griepgolf aan

Minister Schippers van Volksgezondheid maakt zich geen zorgen dat ziekenhuizen de drukte vanwege de griepgolf in Nederland niet aankunnen. "Het is even schuiven, maar de Nederlandse ziekenhuizen kunnen het aan", aldus de minister voor aanvang van de wekelijkse kabinetsvergadering.

Steeds meer ziekenhuizen in Europa kampen met een grote toestroom van mensen met griep. In Frankrijk is een noodplan van kracht. In sommige provincies is het aantal griepgevallen drie keer zo hoog als normaal. In Nederland hebben enkele ziekenhuizen een opnamestop afgekondigd. "Maar het gaat dan om zaken die uitgesteld kunnen worden", zegt Schippers.

Niet alleen kinderen en ouderen worden getroffen door de griep, ziekenhuizen kampen ook met ziek personeel. Daardoor is het volgens minister Schippers extra lastig en moet er flink geschoven worden. Ze heeft begrip voor de opnamestops van behandelingen die ook uitgesteld kunnen worden. Op die manier kunnen de ziekenhuizen het aan, aldus Schippers. "Het is bovenal natuurlijk heel vervelend voor al die kinderen en ouderen met griep", aldus de minister van Volksgezondheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl