Kim Kardashian
NOS NieuwsAangepast

Eerste vier mannen aangeklaagd voor overval op Kim Kardashian in Parijs

De eerste vier verdachten van de gewapende overval op Kim Kardashian in Parijs zijn door het Openbaar Ministerie in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld.

De verwachting is dat er meer mensen worden aangeklaagd voor de juwelenroof en het vasthouden van de mediapersoonlijkheid. Maandag zijn er in totaal 17 mensen voor de gewapende diefstal opgepakt, onder wie haar chauffeur. Hij en een aantal anderen zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Volgens het OM hebben de verdachten ingebroken in het appartement waar Kim Kardashian verbleef tijdens de Paris Fashion Week in oktober. Ze bonden haar vast en stalen voor bijna tien miljoen euro aan juwelen.

Appartement in Parijs waar Kim Kardashian werd beroofd

De verdachten die nu zijn aangeklaagd, zijn vier mannen van 64, 63, 44 en 27 jaar. Ze worden beschuldigd van het plegen van een gewapende overval, ontvoering en lidmaatschap van een criminele organisatie. De oudste wordt er ook van verdacht dat hij gestolen goederen heeft verhandeld.

De verdachte van 27 is de broer van de chauffeur van Kim Kardashian. Zes anderen zitten ook nog vast. Zij worden morgen officieel aangeklaagd. Het OM wil dat ook deze verdachten langer vast blijven zitten.

Het OM in Frankrijk houdt er nog altijd rekening mee dat bij de juwelenroof een bekende van Kardashian was betrokken.

Kim Kardashian heeft intussen op Instagram een foto gezet om te laten zien dat ze op weg is naar Dubai; daar heeft ze haar eerste grote openbare optreden sinds de overval in Parijs. Ze is dan de belangrijkste aanwezige bij een masterclass van haar visagist Mario Dedivanovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl