Michaëlla Krajicek
NOS SportAangepast

Krajicek als enige door in kwalificatie Australian Open

Michaëlla Krajicek heeft het Nederlandse onderonsje met Quirine Lemoine in de eerste ronde van de kwalificaties van de Australian Open in haar voordeel beslist. Ze was in Melbourne met 6-2, 6-0 te sterk en is nog de enige Nederlandse die kans maakt om de als negentiende geplaatste Kiki Bertens te vergezellen in het hoofdschema.

De 28-jarige Krajicek, die in 2006 de derde ronde haalde bij de Australian Open, was in minder dan een uur klaar met haar opponente. De drie jaar jongere Lemoine hielp Krajicek een handje door onder meer twaalf dubbele fouten af te leveren.

Naast Lemoine gingen ook Cindy Burger, Lesley Kerkhove, Aranxta Rus en Richel Hogenkamp al in hun eerste partij onderuit. Burger moest na een spannende apotheose met 6-2, 2-6, 9-11 buigen voor de Australische Olivia Rogowska. Op 9-8 kreeg de Nederlandse troef een matchpoint, maar die ging verloren door een misser met haar forehand. Een game later leverde ze haar service in, waarvan Rogowska vervolgens optimaal profiteerde.

Kerkhove verloor met 3-6, 2-6 van Aleksandra Krunic uit Servië. Rus kon het niet bolwerken tegen de Roemeense Ana Bogdan: 6-3, 1-6, 4-6. Richel Hogenkamp, de zesde Nederlandse in de voorronde, kwam er niet aan te pas tegen de Duitse Mona Barthel: 2-6, 1-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl