Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Eliminatie Bertens en Haase in kwartfinales

De voorbereiding van Kiki Bertens en Robin Haase op de Australian Open, die maandag van start gaat, is tot stilstand gekomen. Tenminste, die op de wedstrijdbaan: beiden werden in de kwartfinales van hun voorbereidingstoernooi uitgeschakeld.

De eliminatie van Bertens bij het WTA-toernooi in het Australische Hobart mag een regelrechte tegenvaller genoemd worden. De nummer één van de plaatsingslijst liet zich verrassen door de Belgische Elise Mertens: 2-6, 5-7.

Mertens staat op de wereldranglijst ruim honderd plaatsen lager (127ste) dan Bertens, maar ze speelde een uitstekende wedstrijd op het center court. De Vlaamse bestookte de toernooifavoriete met agressief spel waarop de Nederlandse geen adequaat antwoord wist te vinden. Bertens kreeg in de tweede set bij een 5-3 voorsprong twee setpoints, maar liet beide liggen.

Vlaamse Mertens verrast favoriete Bertens in Hobart

Bertens, bij de Australian Open als negentiende geplaatst, verloor vorige week in Auckland al in de eerste ronde.

Ook Haase verliest

In die Nieuw-Zeelandse stad bleef ook Haase in de kwartfinales steken. De Portugees João Sousa was met 6-3, 6-2 te sterk voor de Nederlander, die een ronde eerder nog knap van viervoudig titelhouder David Ferrer uit Spanje had gewonnen.

Sousa, die als nummer 44 van de wereld veertien plaatsen hoger staat dan Haase, had de Hagenaar in de openingsronde van de Olympische Spelen van Rio de Janiero ook al dwarsgezeten. Van een revanche kwam het niet in Auckland, daarvoor serveerde de Portugees te goed. In de eerste set kreeg Haase geen enkel breakpoint. De twee die hij in het tweede bedrijf creëerde, liet hij onbenut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl