Louter goed nieuws tijdens nieuwjaarsreceptie Feyenoord

Een belangrijk Feyenoord-trio: Nicolai Jørgensen, Karim El Ahmadi en Dirk Kuijt ANP

Positiever is men in De Kuip deze eeuw nog niet begonnen aan een nieuw jaar. "Het is een aaneenschakeling van zaken die goed lopen", erkende algemeen directeur Eric Gudde.

"Deze speech was makkelijker dan bijvoorbeeld acht of negen jaar geleden, toen we moesten vertellen dat we een enorme eigen schuld hadden."

De opsomming van goed nieuws gaat als volgt: Feyenoord won in 2016 de beker, streed tot op de laatste dag voor Europese overwintering in een loodzware poule, heeft een nieuw trainingscomplex in het vizier en heeft zijn zaakjes ook financieel op orde. En dan bezet het eerste elftal ook nog de toppositie in de eredivisie.

Louter goed nieuws bij nieuwjaarspeech Feyenoord
De directie van Feyenoord heeft weleens andere nieuwjaarspeeches moeten houden.
1/2Louter goed nieuws bij nieuwjaarspeech Feyenoord
Van Geel: groep bij elkaar houden
De technisch directeur van Feyenoord heeft vertrouwen in de huidige selectie. Een slechte serie zoals vorig jaar na de winterstop, verwacht hij niet.
2/2Van Geel: groep bij elkaar houden

Even terug naar de nieuwjaarstoespraak van 2016. Ook toen was er bijna louter goed nieuws. Sportief gezien was er weinig aan de hand na een fraaie eerste seizoenshelft onder de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord stond derde op slechts vijf punten van de nummer één.

En toen ging het mis. Er volgde een serie van zeven nederlagen op rij. Feyenoord eindigde op 21 punten van kampioen PSV.

Groep bij elkaar houden

Dat zal nu niet gebeuren, is de overtuiging van technisch directeur Martin van Geel. "We willen de groep bij elkaar houden. De continuïteit is nu onze kracht. We zijn vanaf speelronde één koploper. Dat willen we niet verstoren."  

Feyenoord wil voor het begin van het komende seizoen staanplaatsen creëren in De Kuip. Dat zei algemeen directeur Gudde tegen RTV Rijnmond.