Een man loopt langs de ingang van het Russisch Olympisch Comité
NOS SportAangepast

Antidopingorganisaties willen totale uitsluiting Rusland

Negentien nationale antidopingorganisaties willen dat Rusland wordt uitgesloten van internationale sportwedstrijden. Ook zouden er geen internationale wedstrijden meer in Rusland mogen worden gehouden, totdat het land geloofwaardige antidopingmaatregelen heeft genomen.

De negentien leidende antidopingwaakhonden, waaronder die van de VS en Duitsland, maakten dat bekend na een tweedaagse bijeenkomst in Dublin. "De sancties moeten van kracht blijven totdat Rusland geloofwaardige en controleerbare maatregelen heeft genomen die voldoen aan de WADA-code", zei voorzitter Andrea Gotzmann van de Duitse antidopingorganisatie.

Ook Spelen en WK voetbal

Volgens de groep van negentien heeft hun oproep ook betrekking op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en het WK voetbal in Rusland. Vorige maand werd Rusland de WK bobsleeën en skeleton van 2017 ontnomen naar aanleiding van de dopingonthullingen binnen de Russische sport.

Rusland wordt al geruime tijd met doping in verband gebracht. Begin december kwam de Canadese advocaat Richard McLaren met zijn tweede onderzoeksrapport, waarin stond dat meer dan duizend Russische sporters tussen 2011 en 2015 deel uitmaakten van een staatsdopingsysteem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl