NOS Voetbal

AZ-trainer Van den Brom baalt van ophef over contractverlenging

De eredivisie ontwaakt vrijdag uit de winterslaap. Deze week blikt verslaggever Joep Schreuder elke dag vooruit met een club uit de top-5. Vandaag: AZ.

Van den Brom: tevreden over AZ, maar het kan beter

"Of ik tevreden ben over de eerste seizoenshelft? Natuurlijk, maar het kan beter...", stelt AZ-trainer John van den Brom. De Alkmaarders staan keurig vijfde in de eredivisie, met een puntje achterstand op sc Heerenveen, de nummer 4.

Niets aan de hand dus, zou je zeggen, maar de afgelopen dagen ontstond er toch enige onrust. Het contract met Van den Brom loopt aan het seizoen af en AZ heeft nog niet duidelijk gemaakt of het voor 1 maart de optie wil lichten om de verbintenis met een jaar te verlengen.

"Ik baal van die ophef om niets, er is zeker geen ruzie", zegt Van den Brom. "Vol overtuiging hebben we bij het ondertekenen van het contract die datum op 1 maart gesteld. Dan is het aan de club of ze gebruik maken van de optie. Het is pas 10 januari. Het is even afwachten."

Top-4

AZ wil graag structureel in de top-4 van de eredivisie staan. Dat lijkt ambitieus, maar volgens Van den Brom heeft AZ die status eigenlijk al. "We zijn de afgelopen seizoenen derde en vierde geworden en nu staan we vijfde, met uitzicht op de vierde plaats, en misschien wel op de derde. We zitten weer in de range om te halen wat we kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl