Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Veldrijdtoppers gooien met modder: #janker

Het WK veldrijden is pas over drie weken, maar het moddergooien tussen de topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel is inmiddels begonnen.

Oud-wereldkampioen Niels Albert, inmiddels ploegleider van Van Aert, stak de lont in het kruitvat door het parcours in het Luxemburgse Bieles ter discussie te stellen. Adrie van der Poel, de vader van Mathieu, is namelijk een van de bedenkers van het rondje.

"Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Adrie een parcours zal uitstippelen in het voordeel van Mathieu", zei Albert in Belgische media. "Het is jammer dat de vader van een topfavoriet op één of andere manier betrokken is. Kan dat zomaar? Zijn daar geen regels voor?"

Tweevoudig wereldkampioen veldrijden Niels Albert is tegenwoordig ploegleider.

De topfavoriet in kwestie, Mathieu van der Poel, nam de handschoen op. Op Twitter wijst hij fijntjes op het WK voor beloften in 2014: 'Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand klagen! Altijd klagen #janker'.

De internationale wielrenunie UCI houdt alles goed in de gaten, zo benadrukt een voorlichter. "Adrie heeft bovendien ervaring als organisator van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide en samen met zijn team is hij goed in zijn werk".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl