Russell Westbrook stoomt op tegen Chicago Bulls
NOS SportAangepast

Thunder wint eenvoudig van Bulls

Met opnieuw een uitblinkende Russell Westbrook heeft Oklahoma City Thunder de uitwedstrijd tegen Chicago Bulls eenvoudig gewonnen: 94-109.

Westbrook was met 21 punten, 14 assists en 9 rebounds dicht bij zijn achttiende triple-double (meer dan tien punten, rebounds en assists) van het seizoen. Ook Steven Adams (22 punten) en Enes Kanter (20 punten) hadden een groot aandeel in de overwinning van de Thunder.

Dwyane Wade maakte 22 punten voor de Bulls, maar topschutter Jimmy Butler was te ziek om hem te ondersteunen. Butler begon nog wel aan de wedstrijd, maar maakte slechts een punt en werd in het derde kwart naar huis gestuurd om te herstellen.

Davis maakt veertig punten in drie kwarten

In New York was Anthony Davis wel in bloedvorm. Hij maakte veertig punten voor New Orleans Pelicans en legde daarmee de basis voor de overwinning op de Knicks: 96-110.

Het was de vijfde keer dit seizoen dat Davis met minstens veertig punten eindigde. Davis' score had nog een stuk hoger kunnen uitvallen, maar hij moest in het derde kwart geblesseerd naar de kant met een heupblessure.

Bij de Knicks ontbrak Derrick Rose om onduidelijke redenen. Hij stond wel op het wedstrijdformulier, maar was niet aanwezig. De club wilde niet zeggen waarom. Zijn vervanger Brandon Jennings werd met twintig punten topscorer voor zijn ploeg.

Uitslagen NBA

New York KnicksNew Orleans Pelicans96-110
Chicago BullsOklahoma City Thunder94-109
Minnesota TimberwolvesDallas Mavericks101-92

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl