Caldwell-Pope held van Detroit na NBA-thriller

Er waren vannacht negen wedstrijden in de NBA, maar Portland Trail Blazers-Detroit Pistons (124-125) was het spannendst. In de tweede verlenging besliste Kentavious Caldwell-Pope het duel voor de bezoekers met een driepunter negen seconden voor tijd.

Voor Detroit was het voor het eerst in een maand dat ze twee wedstrijden op rij wonnen. Donderdag hadden de Pistons ook Charlotte Hornets verslagen en in totaal staan ze dit seizoen nu op 18 overwinningen en 21 nederlagen.

In de top van de NBA waren er weer hoofdrollen voor LeBron James, Stephen Curry en James Harden. Allemaal leidden ze hun team naar weer een overwinning.

James verspeelde met Cleveland Cavaliers een voorsprong van twintig punten bij Phoenix Suns, maar de regerend NBA-kampioen won het duel toch met 120-116, mede dankzij twee driepunters van James in het laatste kwart.

Vroeg in de wedstrijd maakte James als veertiende speler in de historie van de NBA zijn 10.000 veldpunt.

Golden State Warriors begon belabberd bij Sacramento Kings, maar door zeventien punten van Curry in het tweede kwart werd er toch nog eenvoudig gewonnen met 117-106. De NBA-finalist van vorig seizoen verloor afgelopen weekend verrassend van Memphis Grizzlies.

Bij Houston Rockets was Harden voor de tiende keer dit seizoen goed voor een triple-double. Bij Toronto Raptors nam hij 40 punten, 11 assists en 10 rebounds voor zijn rekening, met een 129-122 overwinning als gevolg.