Bas Dost

Dost scoort twee keer en is topscorer van Portugal

Bas Dost heeft zich boven aan de topscorerslijst van de Portugese competitie genesteld. De 27-jarige aanvaller van Sporting CP scoorde twee keer tegen Feirense (2-1) en kwam daarmee op een totaal van elf doelpunten in dertien duels. Moussa Maréga (Vitória Guimarães) en André Silva (FC Porto) staan op tien goals.

Na een voorzet van Joel Campbell van links tikte Dost in de zesde minuut van dichtbij de openingsgoal binnen. Vijf minuten later was hij weer trefzeker, dit keer op aangeven van Alan Ruiz. Opnieuw had Dost van dichtbij zijn vizier op scherp staan.