NOS SportAangepast

Kristoffersen en Shiffrin de beste op de slalom

Henrik Kristoffersen en Mikaela Shiffrin hebben een wereldbekerzege op de slalom geboekt. De Noor Kristoffersen komt daardoor naast Marcel Hirscher in de wereldbekerstand.

Kristoffersen de beste bij slalom Adelboden

Kristoffersen was de beste in het Zwitserse Adelboden, waar hij zijn derde slalomzege van dit seizoen boekte. Na de twee runs had hij een voorsprong van maar liefst 1,83 soconde op Manfred Mölgg uit Italië. De derde plaats was voor de Oostenrijker Hirscher.

In de algemene wereldbekerstand vergrootte Hirscher zijn voorsprong op de Fransman Alex Pinturault, die bleef steken op de negende plaats. Kristoffersen was een vroege starter in de eerste run en had geen last van de mist die daarna opzetten. "Soms zit het mee", aldus de Noor.

Shiffrin oppermachtig in Maribor

Shiffrin won in het Sloveense Maribor de slalom voor de vrouwen. De Amerikaanse was in beide runs de beste. Ze hield de Zwitserse Wendy Holdener en Frida Hansdotter uit Zweden achter zich.

Shiffrin slalomt niet alleen tussen, maar ook óver de palen

Het scheelde weinig of Shiffrin, die in de wereldbekerstand aan de leiding gaat, had in haar tweede run de finish niet gehaald. Er brak een poortje af die haar voor de voeten gleed. Ze struikelde net niet.

Op de finish had ze 0,19 over op Holdener en 0,31 op Hansdotter. Dinsdag in Zagreb viel Shiffrin uit en pakte Veronika Velez-Zuzulová de zege. De Slowaakse, de grootste concurrent van Shiffrin in de wereldbekerstrijd, ging nu zelf tegen de grond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl