Grigor Dimitrov
NOS SportAangepast

Eindelijk weer prijs voor Dimitrov en ook Bautista juicht

Naast Novak Djokovic zijn Grigor Dimitrov en Roberto Bautista de andere tennissers die het jaar zijn begonnen met een ATP-titel. Met name voor Dimitrov was het een enorme opsteker.

De Bulgaar sleepte op het toernooi van Brisbane zijn vijfde ATP-titel in de wacht, maar de eerste sinds 2014, toen hij drie toernooien won. Hij klopte in de finale Kei Nishikori met 6-2, 2-6, 6-3. Vorig jaar daalde Dimitrov naar de 40ste plek op de ATP-ranking, maar hij staat inmiddels weer zeventiende.

De eerste sets verliepen spiegelbeeldig met een vroege gemiste breakkans voor de een, waarna de ander in snel tempo de set pakte. Dimitrov won in de derde set zijn eerste twee servicegames op love. Hij hield Nishikori onder druk en brak hem in de achtste game.

Indrukwekkende returns Bautista

Bautista schreef het toernooi van Chennai op zijn naam. De als tweede geplaatste Spanjaard was in de Indiase stad in de finale te sterk voor de Rus Daniil Medvedev: 6-3, 6-4.

Roberto Bautista Agut

Medvedev serveerde sterk en sloeg acht aces, maar de returns van Bautista waren vaak nog beter. De 28-jarige Spanjaard verschafte zichzelf vier breekkansen en had in beide sets aan een break genoeg. In vijf kwartier had hij de vis op het droge.

Bautista boekte in Chennai zijn vijfde toernooizege. Eerder won hij onder meer in 2014 het grastoernooi van Rosmalen. Voor de acht jaar jongere Medvedev was het zijn eerste finale op de ATP Tour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl