In Limburg waren de wegen spiegelglad
NOS NieuwsAangepast

Gladheid nu echt voorbij, nauwelijks nog waarschuwingen voor wintersporters

Het KNMI heeft alle waarschuwingen voor gladheid ingetrokken. Het was vanochtend in Limburg nog lange tijd glad door ijzel, maar dat is inmiddels voorbij. In Noord-Brabant en Limburg geldt nog wel code geel vanwege de mist.

Vanwege de extreme gladheid was de A76 in Zuid-Limburg gisteravond afgesloten. Pas aan het einde van de ochtend ging de weg weer open.

Duitsland

Over de grens, in Duitsland, kan het nog wel glad zijn. Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met ijzel of gladheid door sneeuwresten. In het zuiden en zuidoosten van Duitsland kan het ook nog licht sneeuwen. Naar verwachting valt er tussen de 1 en 5 centimeter sneeuw. Ook is er in veel delen van Duitsland sprake van mist.

Voor vrijwel heel Duitsland geldt code geel, dat is de lichtste trede in een reeks waarschuwingen voor slecht weer. De hoogste is vier. Alleen voor het uiterste zuiden van Duitsland is de code oranje afgegeven, dat is trede twee.

Frankrijk en België

Op de meeste routes in de oostelijke helft van Frankrijk geldt code geel, vanwege neerslag en kans op gladde wegen, meldt Meteo France. Ook daar is geel de lichtste waarschuwing. In België zijn alle waarschuwingen ingetrokken. Bovendien verwacht Meteo België op korte termijn geen gladheid.

Het advies aan terugkerende wintersporters was om zo laat mogelijk te vertrekken, want later op de dag worden de omstandigheden beter. Dat geldt ook voor mensen die vandaag vertrekken naar hun wintersportbestemming.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl