NOS SchaatsenAangepast

Verbij breidt marge verder uit, Mulder wint weer

Kai Verbij gaat ook na de derde afstand op de EK sprint aan de leiding in het klassement. De Nederlands kampioen reed in Heerenveen op de 500 meter naar de tweede tijd in 35,12 en breidde zo zijn voorsprong op de concurrentie verder uit.

EK sprint: tweede 500 meter (m)

Ronald Mulder won net als vrijdag de 500 meter, maar hij was niet tevreden met zijn tijd van 35,08.

Goede uitgangspositie Verbij

Verbij staat er met nog een laatste 1.000 meter te rijden uitstekend voor. Hij heeft meer dan een seconde voorsprong op de Noor Havard Lorentzen, die tweede staat in het klassement.

"Ik heb tot nu toe de minste foutjes gemaakt en daarom sta ik bovenaan. Ik ben blij hoe ik er nu voor sta. Nu nog even een goede 1.000 meter rijden en dan is het voorbij. Hopelijk ben ik dan de beste, maar dat moeten we nog zien", aldus de leider in de wedstrijd, die weet dat een foutje op de sprint in een klein hoekje zit.

Ronald Mulder staat nog wel derde in de rangschikking, maar zijn 1.000 meter is doorgaans minder sterk dan zijn 500 meter.

Het klassement na de tweede 500 meter bij de EK sprint voor mannen

Kjeld Nuis, die vrijdag een mindere 500 meter reed (35,49) maar zich herpakte op de 1.000 meter, reed op de tweede 500 meter naar 35,40. Daardoor komt Nuis niet dichterbij in het klassement; hij zakte van de vierde naar de zesde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl