Chris Froome en Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Froome stelt 2017 in teken van vierde Tourzege

Verrassend is het hoofddoel van Chris Froome voor 2017 niet. "Het belangrijkste voor mij is de Tour de France en de voorbereiding daarop." De Brit wil de Tour voor de vierde keer winnen na 2013, 2015 en 2016.

Hij laat niets aan het toeval over en kopieert zijn programma van afgelopen seizoen, dat voor hem behoorlijk succesvol verliep. Hij won de Tour en de Dauphiné en werd tweede in de Vuelta.

"Ik vlieg volgende week naar Australië om de Cadel Evans Classic en de Herald Sun Tour te rijden. Mijn eerste wedstrijd in Europa is de Ronde van Catalonië. Daarna rijd ik de Ronde van Romandië en de Dauphiné."

Froome over Ventoux en Tourparcours 2017

De Tour is hem niet op het lijf geschreven, zo vindt hij zelf. "Dat lijkt me reëel om te zeggen, toch? Het wordt één van de grootste uitdagingen in mijn carrière, aangezien er niet heel veel aankomsten bergop zijn. Er is maar één grote bergetappe waarin je het verschil kunt maken en er is maar één korte tijdrit van 23 kilometer in Marseille... We moeten in andere delen van de wedstrijd het verschil gaan maken."

Dat hoeft niet zo slecht uit te pakken voor de Brit van Sky, die in de Pyreneëen-rit naar Bagnères-de-Luchon in de afdaling demarreerde en zo 23 tellen pakte op de concurrentie.

Chris Froome baant zich een weg door de toeschouwers

Froome blikte tijdens de presentatie van Sky in Nice vrijdag nog één keer terug op het meest opvallende voorval tijdens de Tour van 2016; de finish op de Mont Ventoux. Na een val met een motorrijder kon Froome zijn fiets niet meer gebruiken en de Brit besloot rennend de berg op te gaan. Een koddig en nu al historisch beeld.

"Het was chaos. Ik had geen andere optie. Het beste was om maar te gaan rennen in de hoop dat ik snel mijn reservefiets zou krijgen. Ik moest rennen."

Froome kwam op achterstand binnen, ver achter onder anderen Bauke Mollema, maar de Brit kreeg later dezelfde tijd als de Nederlander en de rest van zijn concurrenten. Dat plaveide de weg naar zijn derde Tourzege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl