NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

  • NOS
    EK allround & sprint: programma zaterdag 7 januari
  • NOS
    EK allround & sprint: programma zondag 8 januari

Op de tweede dag van de EK allround en EK sprint gaat het sprinttoernooi voor de mannen verder met de tweede 500 meter en de 1.000 meter. Kai Verbij leidt de dans na dag één, maar weet de Duitser Nico Ihle en de Noor Havard Lorentzen dicht achter hem in het klassement.

Ook bij de EK allround voor vrouwen staat een Nederlandse bovenaan in het klassement. Ireen Wüst won vrijdag de 500 meter en de 3.000 meter en heeft een flinke voorsprong op haar concurrenten. Vandaag kan ze voor de vijfde keer in haar carrière Europees allroundkampioene worden als ze de 1.500 meter en de 5.000 meter goed doorkomt.

Allroundmannen en sprintsters ook in actie

De allroundmannen en de sprintsters beginnen ook aan hun EK. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Douwe de Vries vormen de Nederlandse afvaardiging bij de allrounders. Jorien ter Mors, Marrit Leenstra en Sanneke de Neeling zijn de vrouwelijke troeven op het sprinttoernooi.

De Europese kampioenschappen sprint en allround zijn zaterdag vanaf 11.00 uur live te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

Rentree Nummerdor-Flier

Dit weekend viert Manon Nummerdor-Flier haar rentree als volleybalster. Samen met Marleen van Iersel neemt zij deel aan het NK indoor beachvolleybal. Hoe het de twee vergaat, is te zien in de uitzending van Studio Sport om 23.39 uur.

Daarnaast is er een samenvatting van het duel in de Korfbal League tussen LDODK, de nummer twee, en laagvlieger DVO. Ook is er een samenvatting van Real Madrid-Granada, oftewel een wedstrijd tussen de koploper en nummer voorlaatst uit de Primera División.

Flier gaat beachvolleyballen: kenners zeggen dat ik het kan

Programma's vrijdag

TijdProgrammaMedium
10.55 uurStudio Sport: EK allround/EK sprintNOS.nl en NPO 1
11.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
19.07 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
23.39 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl