NOS SchaatsenAangepast

'Lekker fietsen, naar de masseur en dan een slaappil'

Ireen Wüst kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste dag van de EK allround in Heerenveen. Met twee zeges (op de 500 en 3.000 meter) gaat de 30-jarige schaatsster aan de leiding in het algemeen klassement.

Wüst: morgen laatste tik uitdelen

Wüst sprak over zware omstandigheden na afloop van de 3 kilometer, een race waarin ze heel hard van start ging. "Wie niet waagt, wie niet wint. Het is gelukt en daar gaat het om, toch? Bovendien heeft de winnaar altijd gelijk."

Laatste tikje uitdelen

In het klassement heeft Wüst een voorsprong van 1,55 seconden op teamgenote Antoinette de Jong en 3,16 seconden op haar grote rivale Martina Sábliková. "Het doel was om mijn voorsprong uit te bouwen, dus ik ben hier erg blij mee. Morgen een goede 1.500 meter rijden en dan kan ik het laatste tikje uitdelen."

Zaterdag staan de 1.500 meter en de afsluitende 5.000 op het programma in Heerenveen. "Ik ben wel iets meer kapot gegaan vandaag dan Sábliková. Nu ga ik lekker fietsen, naar de masseur en dan neem ik een slaappil. Anders lig ik nog tot 2 of 3 uur 's nachts naar het plafond te turen..."

De Jong: morgen laten zien dat wij de besten zijn

Ook Antoinette de Jong, teamgenote van Wüst, reed een uitstekende eerste dag in Heerenveen. "Ik ben zeker tevreden, maar ik wil altijd meer", vertelde De Jong na afloop. "Je weet nooit hoe Sábliková het doet, maar Ireen en ik hebben een goede race laten zien."

De Jong hoopt stiekem op een eerste en tweede plaats voor haar en Wüst. "Wij staan er beter voor dan Sábliková, dus morgen moeten wij laten zien dat wij de besten zijn. Nu goed herstellen en dan gaan we er morgen weer iets moois van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl