Fernando Verdasco
NOS SportAangepast

Verdasco mist vijf matchpoints tegen Djokovic

Fernando Verdasco heeft een geweldige kans laten liggen om de finale van het toernooi van Doha te bereiken. De Spanjaard kreeg tegen Novak Djokovic vijf matchpoints, maar benutte er geen een en verloor in drie sets: 6-4, 6-7 (7), 3-6.

De Serviër begon goed in het winderige Doha en stond in de eerste set met 4-2 voor, maar daarna won Verdasco (ATP-42) zes games op rij. De Spanjaard stond in de tweede set dus met 2-0 voor, maar hij leverde die voorsprong weer in.

De set eindigde in een tiebreak, waarin Verdasco met 6-2 en 7-6 voor stond, maar Djokovic werkte alle wedstrijdpunten weg en won de set alsnog. Verdasco kwam die klap niet meer te boven.

4-8

Het onderling resultaat tussen Verdasco en Djokovic is 4-8. Drie van de laatste vier zeges van de Spanjaard waren op gravel. De laatste keer is ruim zes jaar geleden.

Andy Murray

Doha krijgt zijn gedroomde finale, want naast Djokovic, de nummer twee van de wereld, haalde ook Andy Murray de eindstrijd. De mondiale nummer één boekte ten koste van de Tsjech Tomás Berdych zijn 28ste opeenvolgende overwinning: 6-3, 6-4.

Berdych, die zich na de eerste set liet behandelen aan zijn enkel, verkocht zijn huid duur. Hij wist de Schot in de tweede set zelfs een keer te breken, maar leverde daarin zelf twee keer zijn opslagbeurt in.

Murray en Djokovic treffen elkaar in Doha voor de 36ste keer en voor de negentiende keer in een finale. Djokovic won 24 van de eerdere 35 confrontaties en tien van de eerdere achttien onderlinge finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl