Supporters van Shanghai SIPG verwelkomen miljoenenaankoop Oscar.
NOS VoetbalAangepast

Chinese overheid niet blij met miljoenendans in voetbal

China maakt zich zorgen over het miljoenenbal in het Chinese voetbal. De overheid overweegt zelfs een salarisplafond in te stellen.

"We zijn van plan de transfers van buitenlandse spelers in te perken. Hetzelfde geldt voor de uitgaven aan salarissen", stelde de overheid in een persverklaring. "We willen een salarisplafond instellen om irrationele investeringen te voorkomen."

Deze transferperiode maakten onder anderen Oscar, Carlos Tevez, Axel Witsel, John Obi Mikel en Nemanja Gudelj een lucratieve overstap naar de Chinese Super League.

Prioriteit

Begin 2016 benoemde president Xi Jinping de ontwikkeling van het Chinese voetbal tot staatsprioriteit. Sindsdien gaven de clubs ruim 190 miljoen euro uit aan transferbedragen voor buitenlandse sterren.

In totaal spendeerden Chinese clubs sinds de zomer al zo'n 250 miljoen euro aan transfers. Daar komen de salarissen nog bij, en met name die zijn duizelingwekkend.

Zo gaat Oscar (Shanghai SIPG) naar verluidt zo'n 470.000 euro per week verdienen, een ton meer dan zijn ploeggenoot Hulk, en zou Carlos Tevez (Shanghai Shenhua) voor zo'n 350.000 euro per week in de boeken staan.

Met het driejarige contract van Nemanja Gudelj (Tianjin Teda) zou jaarlijks vijf miljoen euro zijn gemoeid. Dat is nog altijd 96.000 euro per week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl