Karolína Plísková is tevreden met haar finaleplaats in Brisbane
NOS SportAangepast

Plísková en Cornet probleemloos naar finale Brisbane

Karolína Plísková en Alizé Cornet zijn doorgedrongen tot de finale van het WTA-toernooi in Brisbane.

De Tsjechische Plísková kende weinig problemen tegen Jelina Svitolina, die in de kwartfinales nog te sterk was geweest voor Angelique Kerber. De verliezend finaliste van de US Open stond geen enkele keer haar opslag af, brak de Oekraïense drie keer en won uiteindelijk met 6-2, 6-4.

Ook de Française Cornet bereikte probleemloos de finale. Haar opponente Garbine Muguruza gaf na vijf games op met een blessure aan een dijbeen. "Ik voelde me vermoeid en had wat pijntjes. Zeker in de eerste week van het jaar is het belangrijk om voorzichtig te doen", sprak de Spaanse.

Lauren Davis in actie in de halve eindstrijd tegen Jelena Ostapenko

Finales in Auckland en Shenzen

Lauren Davis en Ana Konjuh hebben op het WTA-toernooi van Auckland de finale bereikt. De Amerikaanse Davis zag in de halve finales opponente Jelena Ostapenko (als zevende geplaatst) op 4-6, 6-4, 4-1 ziek opgeven. De Kroatische Konjuh rekende met 6-3, 4-6, 6-3 af met Julia Görges, de verliezend finaliste van vorig jaar.

De eindstrijd van het WTA-toernooi in het Chinese Shenzhen gaat tussen Katerina Siniaková en Alison Riske. De Tsjechische Siniaková verraste Johanna Konta met 1-6, 6-4, 6-4. De Tsjechische nummer 52 van de wereld bereikte voor de derde keer in haar loopbaan de finale van een WTA-toernooi. De Amerikaanse Riske versloeg Camila Giorgi met 6-3, 6-3 en bereikte net als vorig jaar de finale in Shenzhen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl