Elise Christie wint de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in Sjanghai op 10 december.
NOS SportAangepast

Shorttrackster Christie verdedigt Europese titel niet

Elise Christie doet volgende week niet mee aan de Europese kampioenschappen shorttrack in Turijn. De 26-jarige Schotse, dit seizoen al goed voor vijf afstandszeges in de wereldbeker, heeft haar pijlen gericht op de wereldkampioenschappen in maart in Rotterdam.

"Ik ben meer dan eens Europees kampioene geworden, maar nog nooit wereldkampioene", verklaarde Christie haar keuze. "De extra trainingen kunnen helpen om dat doel te bereiken. Het is een risico, maar ik wil het toch proberen."

Christie pakte in 2014 EK-zilver achter Jorien ter Mors en reed in 2015 en 2016 ongenaakbaar naar de Europese titel. Bij de WK kwam ze nooit verder dan de vierde plaats. Ook de Olympische Spelen zijn Christie nog niet gunstig gezind geweest; twee jaar geleden in Sotsji werd ze op drie afstanden gediskwalificeerd.

Kansen voor Schulting

Met de afmelding van Christie raakt Suzanne Schulting een belangrijke concurrente voor de Europese titel kwijt. De 19-jarige Friezin stond bij de vorige EK op drie afstanden op het podium en eindigde in het algemeen klassement als derde.

Om optimaal aan de start te staan in Turijn koos Schulting ervoor om dit weekend niet als langebaanschaatsster van start te gaan bij de EK Sprint in Heerenveen. In plaats daarvan staat zij in Amsterdam op het ijs bij de NK shorttrack.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl