NOS NieuwsAangepast

Moskou wijst dader aanslag aan

De zelfmoordaanslag op het vliegveld Domodedovo in Moskou is gepleegd door een man van 20 uit de Kaukasus. Dat zegt het Russische onderzoeksteam.

Het zou gaan om een man uit het noordelijke deel van de Kaukasus. De aanslag in de internationale aankomsthal zou specifiek zijn gericht tegen buitenlanders.

Eerder werd al gespeculeerd dat de daders fundamentalisten uit de Noord-Kaukasus zouden zijn. Afgelopen maandag kwamen 35 mensen om het leven en vielen 180 gewonden bij de zelfmoordaanslag op het vliegveld in Moskou. Gisteren werden de doden begraven.

Verdriet, woede, angst

In Moskou heerst verdriet, maar ook woede. Het is voor veel Russen moeilijk te begrijpen dat er binnen een jaar twee grote aanslagen zijn gepleegd, terwijl de autoriteiten na de bomaanslagen op de metro vorig jaar juist hadden beloofd een einde te maken aan de terreur.

Ook heerst er angst. Sinds de aanslag op het vliegveld regent het meldingen van verdachte pakketjes in de metro. Ook zijn er veel valse bommeldingen op vliegvelden en stations. Aan de lopende band worden er metrostations ontruimd en winkelcentra geëvacueerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl