NOS VoetbalAangepast

Larsson junior bij NEC: ander kapsel, andere speler, zelfde motoriek

Denk er donkerblonde dreadlocks bij en je gaat bijna twijfelen. Is dat Henrik Larsson, de Zweedse voetbalster van weleer, op een trainingsveld in Marbella in kleding van NEC? Nee, het is zijn zoon Jordan, kersvers speler van de club uit Nijmegen.

Kersvers NEC'er Jordan Larsson, links een inzet van zijn vader Henrik als Feyenoorder in 1996

Op het trainingskamp werkt de 19-jarige aanvaller zijn eerste trainingen af als speler van NEC. Wie de jongeling over de Spaanse velden ziet dartelen, zal ongetwijfeld de gelijkenis met zijn bekende vader trekken. "Ik ren zoals mijn vader en qua uiterlijk lijk ik ook veel op hem", erkent Larsson junior.

Feyenoord

Zijn vader werd via Celtic en FC Barcelona een wereldtopper, maar begon zijn buitenlandse carrière midden jaren negentig bij Feyenoord. Jordan, van 20 juni 1997, werd dan ook geboren in Rotterdam. In een jongensboek zou hij dan net als zijn vader in het rood en wit van Feyenoord gaan spelen.

"Toen ik jonger was, hadden ze interesse in mij, maar deze transferperiode hebben ze niet gebeld", aldus Jordan, die werd opgeleid bij La Masia, de beroemde jeugdacademie van Barcelona. Afgelopen seizoen degradeerde hij met Helsingborgs uit de Allsvenskan, de hoogste Zweedse voetbalklasse.

Jordan Larsson in het shirt van zijn nieuwe club NEC

Mede op aanraden van zijn vader, die in Zweden ook zijn trainer was, heeft Jordan bewust gekozen voor de stap naar de eredivisie. "Dit is een goede competitie voor mij als jonge aanvaller. Veel jonge spelers die goed zijn gaan naar grote clubs, maar belanden daar op de bank. Hier hoop ik veel te spelen en mijzelf op die manier te ontwikkelen."

Qua uiterlijk en motoriek lijkt hij dus op zijn vader, maar we moeten niet denken dat de eredivisie verrijkt wordt met Henrik Larsson 2.0. "We zijn totaal andere spelers. Ik wil de bal hebben en gaan dribbelen, hij was een betere afmaker."

"Maar belangrijker: we zijn twee verschillende spelers, maar ook twee verschillende mensen. Hij is Henrik, ik ben Jordan."

Henrik Larsson schittert voor Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl