Milos Raonic
NOS SportAangepast

Eerste zege Raonic met Krajicek als trainer

In zijn eerste wedstrijd sinds Richard Krajicek deel uitmaakt van zijn begeleidingsteam heeft Milos Raonic een comfortabele zege geboekt. De Canadees was in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Brisbane met 6-3, 6-2 te sterk voor de Argentijn Diego Schwartzman. In de eerste ronde had hij een bye.

Eind vorig jaar werd Krajicek aan het team van Raonic toegevoegd, maar de Nederlander is zelf niet aanwezig in Brisbane. Riccardo Piatti is de vaste trainer. Met Krajicek hoopt de huidige nummer drie van de wereld dit jaar een grandslamtitel te veroveren. Vorig jaar lukte dat met John McEnroe en Carlos Moyá als coaches net niet op Wimbledon.

Titelverdediger in Brisbane

In het Australische Brisbane heeft Raonic een reputatie hoog te houden. Vorig jaar won hij het hardcourttoernooi door Roger Federer in de finale terug te wijzen. Daarna stootte hij door naar de halve finales op de Australian Open, waarin Andy Murray evenals op Wimbledon te sterk was.

Milos Raonic met de beker in Brisbane in 2016

Voor een nieuwe titel in Brisbane moet Raonic in de kwartfinales eerst afrekenen met Rafael Nadal. De van blessureleed teruggekeerde Spanjaard versloeg in de achtste finales van het Australische toernooi de Duitser Mischa Zverev met 6-1, 6-1.

Murray en Djokovic naar laatste vier in Doha

Op het ATP-toernooi van Doha bereikten Murray en Novak Djokovic de halve finales. Nummer één van de wereld Murray versloeg de Spanjaard Nicolás Almagro met 7-6 (4), 7-5 en titelhouder Djokovic was de Tsjech Radek Stepánek met 6-3, 6-3 de baas.

Andy Murray

Murray had zijn handen vol aan Almagró, die meer winners (32 om 24) sloeg dan de Schot, die het toernooi in 2008 en 2009 won. De verdedigende kwaliteiten van Murray gaven echter de doorslag en bezorgden hem zijn vijfde zege in zes ontmoetingen met de mondiale nummer 44.

Djokovic had het een stuk gemakkelijker tegen Stepánek. Hij boekte z'n dertiende zege in veertien duels met de Tsjech en zijn twaalfde op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl