Carlien Dirkse van den Heuvel
NOS SportAangepast

Dirkse van den Heuvel gaat wél door en wil goud in eigen land

De herkenbare houten tribune van het Wagenerstadion is al een tijdje verdwenen. Daarvoor in de plaats komt een hypermodern hockeystadion, dat past bij de status van Nederland als hockeyland. Tijdens de EK hockey dat komende zomer op het programma staat, wordt er voor het eerst in het nieuwe stadion gespeeld. Momenteel wordt er in Amstelveen nog flink gebouwd.

Als Carlien Dirkse van den Heuvel aan komt lopen, zijn de bouwvakkers flink aan het werk. Eigenlijk is de situatie van het Nederlands vrouwenelftal vergelijkbaar met de verbouwing van het Wagener. Nadat een handvol succes-internationals na de Spelen afscheid nam, is bondscoach Alyson Annan begonnen met het neerzetten van een nieuw fundament voor haar ploeg.

Dirkse van den Heuvel wil voor goud gaan bij EK

Dirkse van den Heuvel is in tegenstelling tot Maartje Paumen, Ellen Hoog en Naomi van As niet gestopt, al twijfelde ze wel. Dirkse van den Heuvel: "Maar op een gegeven moment begon het toch te kriebelen. Ik wil beter worden als sporter en als mens."

Met Van den Heuvel gaat Oranje komende zomer na een serie 'verloren' toernooien voor de eerste hoofdprijs sinds het gewonnen WK in eigen land in 2014. "Het wordt tijd om een gouden medaille te halen. We zijn de nummer een van de wereld. Het is alweer een tijd geleden dat we goud hebben gehaald en dat doet gewoon pijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl