NOS SchaatsenAangepast

Wüst wil vijfde titel, maar eigenlijk niet op zaterdag

Wüst wil titel, maar niet op zaterdag

Ireen Wüst kan niet wachten. Met de Europese kampioenschappen allround begint vrijdag het seizoen voor haar pas echt. "Ja, heb er wel zin in. Het is weer een allroundtoernooi, het is in Thialf, het is uitverkocht en ik voel me goed."

En Wüst heeft een doel. De dertigjarige schaatsster wil op gelijke hoogte komen met haar eeuwige rivaal Martina Sáblíková (29). "Het staat nu 5-4. Ik ga er alles aan doen om er 5-5 van te maken. Ik denk dat ik er een stuk beter voor sta dan vorig jaar."

Laatste tien edities

JaarWinnares
2007Martina Sáblíková
2008Ireen Wüst
2009Claudia Pechstein
2010Martina Sáblíková
2011Martina Sáblíková
2012Martina Sáblíková
2013Ireen Wüst
2014Ireen Wüst
2015Ireen Wüst
2016Martina Sáblíková

Ze maakte zich overigens wel kwaad over een wijziging in het schema. Het toernooi wordt bij de vrouwen niet langer op zondag, maar op zaterdag al beslist. "Dat vind ik waardeloos. Wij moeten een allroundtoernooi in twintig uur rijden. Dan is de Europese kampioen bij de dames zaterdagmiddag rond 14.30 uur al bekend en dan moet het toernooi bij de mannen nog beginnen. Dat hoort niet bij een EK."

Mooie loting

Wüst kan zich vrijdag meteen meten met Sáblíková. De twee rijden in de tiende en laatste rit tegen elkaar op de 3.000 meter.

EK allround en EK sprint tegelijk: hoe zit dat?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl