Sneeuw hindert het verkeer bij Salzburg
NOS NieuwsAangepast

Wintersporters moeten rekenen op een zware terugreis

Terugkerende wintersporters moeten de komende dagen rekening houden met een zware terugtocht. Flinke sneeuwval zorgde vanmiddag al voor problemen op de weg in Zuid-Duitsland en delen van Oostenrijk.

Vanavond en vannacht wordt de sneeuwval intensiever en breidt zich verder uit.

In de Oostenrijkse Alpen wordt volgens Weerplaza.nl onstuimig weer verwacht, met in de Nordalpen zeer harde wind en mogelijk lawines. Plaatselijk is meer dan een halve meter sneeuw mogelijk. Door de harde wind kan de gevoelstemperatuur dalen naar min 30 graden.

Ook de Duitse en Zwitserse weerdiensten waarschuwen voor sneeuw en storm met daarbij matige vorst.

Winterweer in Duitsland en Oostenrijk

Skiweer

Vrijdag en zaterdag ligt er een hogedrukgebied boven het midden en zuiden van Duitsland. In de Alpen is het dan ideaal weer om te skiën. Op veel plaatsen is het droog en, vooral op vrijdag, schijnt de zon.

In de loop van zaterdag trekt een storing Duitsland in die zorgt voor sneeuw en ijzel in het westen van Duitsland. Wegen kunnen plaatselijk slecht berijdbaar zijn en dat kan tot flink wat extra reistijd leiden.

Op de doorgaande routes vanuit de Alpen naar Duitsland, zoals de A7 over de Fernpas, de A12 door het Inntal en de A14 door Vorarlberg wordt sneeuw verwacht. Het advies is om zo vroeg mogelijk te vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl