De Oostenrijkse Markus Schiffner doet mee aan het Vierschansentoernooi in Innsbruck
NOS SportAangepast

Tande heeft aan een sprong genoeg voor winst in Innsbruck

Daniel-André Tande heeft ook de derde wedstrijd van de Vierschansentournee gewonnen. De wedstrijd in Innsbruck werd constant gehinderd door de draaiende wind, waardoor er uiteindelijk maar één keer gesprongen kon worden.

Daniel-André Tande wordt gehuldigd na zijn overwinning in Innsbruck.

De 22-jarige Noor boekte op Nieuwjaarsdag in Garmisch-Partenkirchen (Dui) de tweede wereldbekerzege uit zijn loopbaan. In Innsbruck was Tande met een sprong van 128,5 meter de gelukkige. Zijn landgenoot Robert Johansson eindigde als tweede.

Klassement

Tande neemt bovendien de leiding in het klassement van de Vierschansentournee over van Kamil Stoch, die in de trainingssprong nog onderuit gegaan was. De Pool volgt nu op minder dan twee punten van Tande.

Stefan Kraft vergooide voor eigen publiek zijn kansen. Met 116 meter kwam de Oostenrijker, winnaar van de wedstrijd in Oberstdorf, niet verder dan de achttiende plaats.

Tande heeft aan één sprong genoeg

Jubileum Kasai

Na afloop werd Noriaki Kasai in het zonnetje gezet. De 44-jarige Japanner, die in het seizoen 1992/93 al eens tweede werd in de eindrangschikking, sprong zijn honderdste wedstrijd in de Vierschansentournee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl