De trein botste tegen een stootblok
NOS NieuwsAangepast

Treinongeluk in New York: meer dan 100 gewonden

Bij een treinongeluk in het stadsdeel Brooklyn in New York zijn meer dan 100 mensen gewond geraakt. Volgens de New Yorkse brandweer is geen van hen in levensgevaar.

De zwaarst gewonde was een vrouw met een gebroken been. Elf mensen moesten worden afgevoerd met een brancard. De andere gewonden konden het ondergrondse station op eigen kracht verlaten.

Het ongeluk gebeurde rond 08.30 uur plaatselijke tijd, in het station Atlantic Avenue, een druk knooppunt. Een forensentrein remde volgens de politie niet op tijd en botste op een stootblok.

Treinongeluk in New York

Long Island

De trein was van de vervoersmaatschappij Long Island Railroad (LIRR), dat verbindingen uitvoert tussen New York en de voorsteden op Long Island. De verongelukte trein had 650 mensen aan boord.

Het is nog niet duidelijk waarom de machinist van de trein niet op tijd remde. De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo bevestigde wel dat het geen ontsporing was, zoals sommige ooggetuigen aanvankelijk hadden gemeld.

  • Reuters
    Gestrande reizigers na het treinongeluk in Brooklyn
  • AFP
    Een gewonde wordt afgevoerd door de New Yorkse brandweer
  • AFP
    Gewonden werden door de brandweer afgevoerd
  • AFP
    Een gewonde vrouw kort na het ongeluk
  • AFP
    Bij het ondergrondse treinongeluk vielen tientallen gewonden
  • AFP
    Het ongeluk gebeurde in station Atlantic Terminal

Door de botsing met het stootblok en het perron erachter, kwam het voorste treinstel omhoog. Hoewel de trein 'slechts' zo'n twintig kilometer per uur reed, was de klap tegen het stootblok groot, zeggen passagiers. "Ik stond net op van mijn zitplaats en toen was er een harde botsing. Ik vloog vooruit en daarna weer terug", zei passagier Amanda tegen CBS New York. "Er was chaos, rook en iedereen was in shock."

"We reden op normale manier het station in met normale snelheid en ineens was er een klap en ging de trein omhoog," reageerde reiziger David die in de eerste coupé zat. "De mensen die al stonden, klaar om uit te stappen, kwamen allemaal op elkaar terecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl