Tony Parker in actie voor San Antonio Spurs

Vedette Parker leidt Spurs langs Raptors

San Antonio Spurs heeft de topper tegen Toronto Raptors makkelijk gewonnen: 110-82. De Spurs hielden de Raptors daarmee op hun laagste wedstrijdscore dit seizoen in de NBA.

Vedette Tony Parker zette de toon in de eerste helft, waarna de Spurs de hele wedstrijd bleven domineren. De pointguard was zelf goed voor 15 punten en 8 assists in 23 minuten tijd.

Kawhi Leonard maakte 25 punten en LaMarcus Aldridge was goed voor 23 punten. Bij de Raptors was DeMar DeRozan topscorer met 26 punten.

In de onderste regionen van de NBA won Philadelphia 76'ers nipt van Minnesota Timberwolves. De 76'ers maakten de wedstrijd ongekend spannend door een voorsprong van 26 punten uit handen te geven, maar met nog 0,2 op de klok bezorgde Robert Covington zijn ploeg alsnog de overwinning: 93-91.

Zach LaVine was op dreef voor de Timberwolves en maakte 28 punten, Joel Embiid was topscorer voor de 76'ers met 25 punten.

Een zwaar gehavend Miami Heat verloor voor de zesde keer op rij. Dit keer was Phoenix Suns te sterk: 99-90. Devin Booker maakte 18 van zijn 27 punten in de tweede helft van de wedstrijd.

De Heat kon slechts beroep doen op acht spelers, het minimum aantal voor een basketbalploeg in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Van het team was de helft geblesseerd en de andere helft was ziek (van voedselvergiftiging tot migraine).