NOS SportAangepast

Nadal is helemaal terug, maar verlangt wel naar zijn bed

Rafael Nadal heeft na zijn winst bij het invitatietoernooi in Abu Dhabi ook zijn officiële rentree op de ATP Tour winnend afgesloten. De Spanjaard was in Brisbane in de eerste ronde met 6-3, 6-3 te sterk voor de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov.

Na drie maanden afwezigheid opent Nadal 2017 met winst

Voor de 30-jarige Nadal zat het vorige seizoen er in oktober al op vanwege een polsblessure. Bij zijn terugkeer vorige week in Abu Dhabi rekende hij achtereenvolgens af met Tomas Berdych, Milos Raonic en David Goffin.

Jetlag

Door zijn drukke schema en zijn reistijden kampt de veertienvoudig grandslamkampioen een week na zijn rentree direct met slaaptekort. "Ik heb nog een jetlag. Het is een zwaar begin van het seizoen."

Nadal kon in Brisbane pas om half elf s' avonds de baan op. Aan het begin van de avond sliep hij nog en voelde hij zich "gesloopt". Met slechts negen onnodige fouten tegen Dolgopolov presteerde hij echter naar behoren.

In de tweede ronde stuit Nadal op Mischa Zverev.

In Doha zette Andy Murray zijn in 2016 ingezette zegereeks voort door Jeremy Chardy in de eerste ronde met 6-0, 7-6 (2) te verslaan. Het is al de 25ste overwinning op rij voor de nummer een van de wereld.

Novak Djokovic bereikte in Doha gisteren al de tweede ronde. Roger Federer speelt deze week de Hopman Cup ter voorbereiding op de Australian Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl