NOS SportAangepast

Geen dertien op rij voor Shiffrin: Velez-Zuzulova wint

Veronika Velez-Zuzulová heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Zagreb de slalom op haar naam gebracht. De 32-jarige Slowaakse profiteerde optimaal van het uitvallen van alleenheerser Mikaela Shiffrin.

Shiffrin valt uit, Velez-Zuzulová profiteert

Velez-Zuzulová, die dit seizoen al drie keer tweede werd achter Shiffrin, leidde na de eerste run en was uiteindelijk 0,24 sneller dan haar landgenote Petra Vlhová. De Tsjechische Sarka Strachova werd derde. De Nederlandse Adriana Jelinkova plaatste zich niet voor de tweede run.

Geen record Shiffrin

Shiffrin had in Zagreb haar achtste zege op rij op de slalom kunnen boeken, maar beging een zeldzaam foutje. De Amerikaanse nam in de eerste run een poortje verkeerd en viel uit. Daardoor blijven Vreni Schneider (1988-89) en Janica Kostelic (2000-01) recordhoudsters met acht achtereenvolgende overwinningen.

Ook kwam een einde aan een andere imponerende zegereeks. Sinds februari 2015 won Shiffrin alle twaalf wereldbekerslaloms, waaraan ze deelnam. Aan het begin van het vorige seizoen stond ze echter twee maanden aan de kant met blessures, waardoor ze een aantal wereldbekerwedstrijden moest missen.

Mikaela Shiffrin

Velez-Zuzulova was toen, bij afwezigheid van Shiffrin, ook de laatste skiester die een slalom op haar naam schreef. In totaal staat ze nog op vijf wereldbekerzeges.

Stand

Shiffrin blijft wel riant aan de leiding in de wereldbekerstand. De Amerikaanse verzamelde 400 punten, 110 punten meer dan Velez-Zuzulova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl