Na twee jaar lijkt Albert Rusnák te gaan vertrekken bij FC Groningen
NOS VoetbalAangepast

Groningen laat Rusnák naar VS gaan

FC Groningen heeft met Real Salt Lake een akkoord bereikt over de transfer van Albert Rusnák. Dat laat algemeen directeur Hans Nijland weten op de website van de club. Rusnák zelf moet nog wel tot een akkoord komen met de club uit de Amerikaanse Major League Soccer.

"Via de media vernemen wij dat veel namen van onze spelers in verband worden gebracht met een mogelijke tussentijdse verhuizing naar een nieuwe club. Wij kunnen niet zoveel met al die geluiden", zegt Nijland. "Op dit moment is er maar één mogelijke transfer concreet en dat is die van Albert Rusnák. Mocht zijn overgang worden afgerond dan zullen wij geen vervanger voor hem aantrekken", aldus de directeur van Groningen.

Derde seizoen

Rusnák is bezig aan zijn derde seizoen bij Groningen. De Slowaakse middenvelder kwam halverwege het seizoen 2014-'15 over van Cambuur en won in dat eerste halfjaar meteen met Groningen de KNVB beker. Rusnák maakte beide doelpunten in de finale tegen PEC Zwolle. Sinds zijn overgang speelde hij 59 wedstrijden en maakte daarin acht doelpunten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl