Van Gerwen steekt zijn duim op naar zijn fans
NOS NieuwsAangepast

'Ongelofelijk trots, zo'n kampioen als Van Gerwen in ons midden'

"Ooh, Mi-chael van Ger-wen!" Op de melodie van Seven Nation Army van The White Stripes bezongen dartfans in Londen gisteravond de kersverse wereldkampioen Michael van Gerwen. Niet alleen Nederlanders, ook Britten scandeerden de naam van de Brabander uit Vlijmen.

"Brilliant, als Van Gerwen zo bezig is, kan niemand hem verslaan", zegt de bezoeker van een Londense pub na de kampioenswedstrijd. Hij zag daar op tv hoe de Nederlander met 7-3 de Schot Gary Anderson versloeg.

Los

De wedstrijd werd in het Alexandra Palace gespeeld en daar was het feest nadat de laatste pijl in de roos ging. "Iedereen ging los en hijzelf ook", zegt een vrouwelijke fan over Van Gerwen. Veel Nederlandse toeschouwers waren in het oranje gekleed.

"Alles was er", zegt een van hen schor. "Zingen, springen en dansen." De toeschouwers zijn trots op de sportprestatie van de Brabander. Ook de kleintjes. Een vader had zijn kinderen van 4 en 7 jaar oud meegenomen. "Ze schreeuwden nog harder dan ik."

"Als ik dit hoor, krijg ik gewoon kippenvel", zegt een blije Wim Engeland in het NOS Radio 1 Journaal. Hij is de locoburgemeester van Heusden, waar Van Gerwens woonplaats Vlijmen onder valt.

"We zijn ongelofelijk trots om zo'n kampioen in ons midden te hebben." Engeland zat gisteravond voor de buis mee te kijken naar de wedstrijd. Hij was een van de ruim 2,1 miljoen Nederlanders die de finale op tv heeft gevolgd.

Woonplaats Van Gerwen viert feest na overwinning

Engeland vertelt dat de kampioen donderdag wordt gehuldigd. De trotse locoburgemeester verwacht duizenden toeschouwers als de held op een podium wordt geëerd in sporthal Die Heygrave. "Feesten kunnen ze in Brabant en al helemaal in Vlijmen."

In 2014 werd Van Gerwen ook al gehuldigd als dartkampioen. "Gezien zijn bekendheid zal het nog wel drukker worden dan de vorige keer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl