Kiki Bertens in actie op de US Open
NOS SportAangepast

Slecht begin 2017 voor Bertens, Williams wint bij rentree

Voor tennisster Kiki Bertens is 2017 niet goed begonnen. In het Nieuw-Zeelandse Auckland verloor de als vijfde geplaatste Nederlandse al in de eerste ronde. De Amerikaanse Lauren Davis was in twee sets te sterk: 7-6 (3), 6-4.

Maandag was Bertens nog wel goed begonnen aan de partij. Ze leidde met 5-3 in de eerste set, maar de wedstrijd moest toen worden gestopt door de regenval. Een dag later kwam de nummer 22 van de wereld dus minder goed voor de dag.

Bertens speelde in Auckland als voorbereiding op de Australian Open. Dat eerste grandslamtoernooi van het jaar begint op 16 januari in Melbourne. Vorig jaar werd Bertens daar ook uitgeschakeld in de eerste ronde.

Rentree Williams met succes

Op hetzelfde toernooi in Auckland vierde Serena Williams haar rentree met een zege. Ze versloeg de Française Pauline Parmentier in twee sets: 6-3, 6-4.

Voor Williams was het haar eerste wedstrijd sinds de US Open in september. Na haar nederlaag daar in de halve finales nam ze lange tijd rust om te herstellen van een schouderblessure.

Ook Williams is in voorbereiding op de Australian Open. Vorig jaar verloor ze de finale van Angelique Kerber, de Duitse die haar ook van de nummer 1-positie op de wereldranglijst stootte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl