In Bovenkarspel is een auto door de gladheid te water geraakt
NOS NieuwsAangepast

Ongelukken door gladheid, code geel weer ingetrokken

De gladheid heeft vanochtend op verschillende plaatsen tot slippartijen en ongelukken geleid. Daarbij zijn ook gewonden gevallen. In Achtmaal raakte een bestuurster zwaargewond toen haar auto slipte en tegen een boom botste. De bestuurder van een bedrijfsbus raakte ook zwaargewond toen zijn bus tegen een boom botste in Beugen.

Bij een ongeluk in Steenbergen is een bestuurder om het leven gekomen. De auto met het slachtoffer raakte rond 08.15 uur van de weg, meldt Omroep Brabant. Het staat nog niet vast dat het ongeluk door gladheid gebeurde.

Verraderlijk

KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwden weggebruikers al voor verraderlijk gladde wegen door bevriezing van natte weggedeelten. Voor het zuiden en oosten van het land werd code geel afgegeven. De gladheid verdween in de loop van de ochtend.

De Verkeersinformatiedienst kreeg uit het hele land meldingen van ongelukken. Strooiwagens gingen de weg op om de gladheid te bestrijden.

Bij Breda-Noord was er een glijpartij waardoor het druk was op de A16 naar het zuiden. Op de A27 leidde een ongeluk bij knooppunt Sint-Annabosch tot vertraging in de richting Tilburg. Er stond een korte file richting Goes na een aantal ongelukken bij Heinkenszand.

In het water

Op meerdere plekken zijn auto's in de sloot beland door de gladheid. In Bovenkarspel belandde een auto ondersteboven in het water, waarschijnlijk na een botsing. In de auto zaten een man en zijn twee kinderen. De vader wist zijn kinderen boven water te houden totdat de hulpdiensten iedereen uit het water hadden gehaald. De gezinsleden waren onderkoeld, maar verder vielen de verwondingen mee.

Gladheid verrast automobilisten

In Hansweert zijn mensen gewond geraakt toen hun auto in de sloot belandde, meldt Omroep Zeeland.

Een fietsster ging op het fietspad tussen Hilversum en Baarn zo hard onderuit, dat ze korte tijd bewusteloos was. Ook in Zwolle raakte een fietsster na een val enige tijd buiten bewustzijn.

In Weert moest een vrouw uit haar auto bevrijd worden, nadat ze tegen een boom was gegleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl